Prisma Pro CPC Zonnecollector

Wat maakt de Prisma Pro CPC zonnecollector uniek?

Sterkste collector op de markt.

De Prisma Pro CPC zonnecollector verkrijgt zijn hoge vermogen door het combineren van de nieuwste technieken.
Doordat wij gebruik maken van vacuüm buizen verliest de Prisma Pro  CPC zonnecollector geen warmte aan de omgeving.
In combinatie met de speciaal ontwikkelde CPC reflector achter de vacuüm buizen kan er geen licht verloren gaan tussen de vacuüm buizen.
Dit resulteert in 50% hogere opbrengst dan een conventionele vacuüm buis zonnecollector.
In de grafiek hieronder kunt u het grote verschil zien tussen de CPC zonnecollector, gewone vacuüm zonnecollector en vlakke plaat collector.

Het tapwaterverbruik wordt door de blauwe lijn vertegenwoordigd; de vergelijking is gemaakt met 1m² zonnecollector oppervlakte.
De Prisma Pro CPC zonnecollector geeft met de gele lijn duidelijk aan dat de tapwaterbehoefte het hele jaar het best wordt gedekt.
Een vlakke plaat zonnecollector zal alleen in de zomer een piek geven terwijl de normale vacuüm buis zonnecollector zijn rendement wat meer over het jaar verspreid.
U haalt met de Prisma pro CPC zonnecollector meer rendement per m²

Prisma Pro vergeleken met andere ander zonnecollectoren

De Prisma Pro CPC zonnecollector heeft het hoogste vermogen tegen de beste prijs.
Als we naar andere zonnecollectoren kijken op de Nederlandse markt zijn er enkele zonnecollectoren die in de buurt komen aan het vermogen van de Prisma Pro CPC zonnecollector.

tabel vergelijking maximaal vermogen

Voordelen van de Prisma Pro CPC zonnecollectoren

De Prisma Pro CPC zonnecollectoren maken gebruik van het heatpipe techniek: door het gebruik van heatpipes in de vacuüm buizen kan de set gemakkelijk in onderdelen het dak op worden gebracht om daar als een bouwpakket in elkaar te zetten.
Dit scheelt de aanschaf van een kraan om een zware collector het dak op te hijsen. 
Dit brengt echter nog meer  voordelen met zich mee: bij schade door het vallen van bijvoorbeeld zware takken van een boom op de CPC zonnecollector kunnen de vacuüm buizen met heatpipe vervangen worden zonder het hele systeem af te tappen.
Door het systeem te vullen met een glycol (antivries) kan het systeem niet bevriezen en heeft het ook niet de nadelen van de kalkaanslag door het gebruik van gewoon water dat door de collector zou stromen.

Prisma Pro 8

Benut elk plekje op uw dak.

De Prisma Pro 8 is ideaal voor het opvullen van die kleine ruimte op uw dak of naast uw dakkapel. Met een breedte van een meter levert de Prisma Pro 8 evengoed nog 939 Wp op.

Prisma Pro 12

Klein maar fijn

Met zijn breedte van net geen anderhalve meter levert deze krachtpatser evengoed nog 1440 Wp op. Ideaal als opvulling naast de dakkapel of op dat stukje onbedekt dak.

Prisma Pro 18

Diverse maten voor diverse daken

Komt u niet helemaal uit met de maat van de Prisma Pro 24, kunt u de Prisma Pro 18 installeren met een vermogen van 2191 Wp.

Prisma Pro 24

Onze grootste collector

Door zijn grote oppervlakte behaalt deze zonnecollector met 2943 Wp het hoogste vermogen op de Nederlandse markt.